Triple H

20 11 2009

Återigen är de dags för Hic Haec Hoc! Ett arrangemang som på Liu är ganska unikt i sitt koncept. Inte många arr./tävlingar kan stoltsera med heldagsexkursion i den vackra naturen, galen bussfärd samt badtunnor på eftersläppet. Förutom det och det faktum att det är en av årets roligaste partydagar så är det också ett arrangemang med anor.

Men vad är då Hic Haec Hoc, eller snarare vad var det? Inför nyuppstarten för två år sedan grävde Y6 07/08 i föreningengs stolta historia och lyckades med hjälp av bland annat gammalt pr-material och snart antika exemplar av kårtidningen Lithanian producera följande förklarande text

”Namnet Hic Haec Hoc har anor som sträcker sig tillbaka ändå till universitetets barndom någon gång i början på 70-talet.  Arrangemanget som gick under detta namn började inledningsvis som en av lärarna utförd mannekänguppvisning i konstiga kläder. Denna tillställning evolverade sedan att bli y-sektionens största årliga fest med inbjudna gäster från såväl Lund, Chalmers som KTH.

På schemat stod bland annat underhållning av illusionister Black Bert, sångtävling och stor vildsvinsmiddag. Traditionen hölls vid liv fram till och med 1979 för att året därpå få lämna över till fördel för balen La Fete Galante’s räkning. Men nu är alltså tiden återigen mogen för Hic Haec Hocs storslagna återkomst, om än i lite annan tappning än sina föregångare.”

Hic Haec Hoc 19?? , tema småskolan

Nu så här dan före dan återstår väl inget annat än att konstatera att det förhoppningsvis var jättekul imorgon, nåt annat känns osannolikt. Till er som tyvärr missade HHH när det gick av stapeln imorgon har undertecknad några tröstande ord att säga : Snart är det VSR! (men däremellan kommer TK)

 

//Webredaktör’n


Åtgärder

Information

Lämna en kommentar